Регистрация на внесени козметика

Регистрация на внесени козметика
Информация за продукта

Разбиране на Китай Регламент за импортираните козметика

Преди митническо освобождаване и свободните продажби в Китай всички внесени козметични продукти трябва да бъдат одобрени от CFDA (Китай храните и лекарствата).

В Китай, според quot; Козметика здраве надзор Regulationsquot; козметика са ежедневно използвани химически продукти, приложени на повърхността на всяка част от повърхността на човешкото тяло (кожата, косата, ноктите и устните и т.н.) чрез размаже, пръскане или други подобни методи да се запази тялото чисти, да се отървете от нежеланите миризма, за защита на кожата, за да компенсирате на лицето и да увеличите красотата на външния вид.

Съгласно това определение, вода за уста, пасти за зъби и т.н. не са козметика.
Това е забележително, че всъщност паста за зъби се разглежда като козметика сега в Китай, но не е нужно одобрение от CFDA. За твърди сапун, който принадлежи към козметика одобрение от CFDA обикновено не е необходимо един от двамата.

В Китай, се класифицират в два вида и управляват като такава козметика: специална употреба козметика (специална козметика) и не-специална употреба козметика (non специална козметика, нормален козметика). Специална козметика се отнася за козметика за коса хранене, коса, къдрене косата, Обезкосмяване, гърдата Масаж, боди билдинг, ароматизиране, петънце отстраняване (включително избелване продукти) и против слънчево изгаряне. Други козметика принадлежат към non специална козметика.

В проекта на quot; Козметика здраве надзор Regulationsquot; (ревизия версия), дефиниция на козметика са дефинирани като #39; продукти, които се прилагат към повърхността на човешкото тяло (кожата, косата, ноктите и устните и т.н.), на зъбите и устната лигавица за почистване, защита, разкрасяване, модифицирането и поддържането им в добро състояние #39; специална козметика се отнася за боядисване на коса, къдрене косата, избелване, antisunburn козметика и други козметични продукти, които CFDA счита за необходими, за да управлява като специална козметика.

В момента внесените козметика се оценени и одобрени от Китай централен FDA (CFDA)---внесени козметика регистрация, която може да се нарече като козметика регистрация в CFDA, Китай вътрешни специална козметика също следва бъдат оценени и одобрени от CFDA, но Китай вътрешни-специална козметика се оценяват от Китай местните FDA (L-FDA)---то може да се нарече като козметика регистрация в Китай FDA.

Регистрация на формалност на специална козметика и внесени-специална козметика е много сходна. Основната разлика е разликата на тестови единици.

Уведомяване за Китай вътрешни-специална козметика се нарича #39; Запис уведомяване #39;: по принцип, L-FDA не е отговорен за оценка на качеството на досие за нотификация, уведомлението до L-FDA е формалност проверка, за да видите дали необходимите документи са пропуснали и дали са налице критични или очевидни заявена.

Е рендосан тази оценка на внесените non-специална козметика се прехвърлят към Китай местните FDA.

Духало диаграма илюстрира отношението на различни козметика.

Регистранта козметика се производителя на козметика. За производство на ишлеме, ако последната стъпка производство на контакт с козметика съдържание е в Китай, тогава козметика принадлежат към Китай вътрешни козметика. Ако Последната стъпка е извън Китай, тогава козметика принадлежат към внесените козметика.

Отвъдморските производител козметика назначава Китай местна компания като неин представител, отговорен за регистрация на козметика в Китай.

Одобрение на козметичните оценени и одобрени от CFDA е валидна за 4 години. Разширяване на одобрение се прилага четири месеца преди датата на изтичане.

Някои тестове се извършват за регистрация на козметика, включително микробиология тест, санитарна химия и токсикология. Изпитванията върху животни (например очно дразнене тест, като част от токсикология тест) от акредитирани китайски labs са задължителни за регистрация на специално ползване козметика (внесени или Китай вътрешни). Животински тестове за от акредитирани лаборатории за китайски за регистрация на внесени-специална употреба козметика в момента е все още задължително, въпреки че тестовете за Китай битови-специална козметика вече са задължителни.

Според Randis опит за регистрация на внесени без-специални използват козметика отнема 4-6 месеца и регистрацията на специална употреба козметика отнема приблизително 8-12 месеца. Регистрация време включва две части, една е пробата за изпитване от акредитирани лаборатории, едната е за CFDA оценка и одобрение.

Необходимата такса на козметика регистрация включва такса за лабораторни тестове, такса за такса за notarizations (назначаване на представител на Китай, безплатен продажби сертификат, ДПП или ISO сертифициране, и т.н.) и други такси, например такса за превод. Размерът на пробата тест такса варира от видове козметика и козметични съставки. Тест елементи от различни видове козметика може би различни (таблица по-долу като пример). По-конкретно някои тестове върху човешкото тяло може да бъде необходима за някои козметика за специална употреба, например човешкия кожен тест кръпка за петънце отстраняване козметика.
Някои специални съставки изисква допълнителни тестове. За пример феноксиетанол съставка изисква за откриване на концентрацията на фенол и диоксан в козметиката.

Елементи за проверка за употреба Non специална козметика


Елементи за проверка

КосаУпотреба продукти

Продукти за грижа за кожата

Грим продукти

Продукти за нокти

На

смукателен

Общи кожата продукти

Достъпни око грижа за кожата

Изплакват чисти продукти

Оставете на чисти продукти

Генерал грим продукти

Грим продукти за око

Грим продукти за устна

Лак за нокти

Отстраняване на лак за нокти

Microor

ganism

 

Олово, живак, арсен

Метанол

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Острото дразнение на кожата

  

 

 

 

Острото дразнене на очите


 

 

 

 

 

Повторни кожно дразнене

 

 

 

 

 


Елементи за проверка за специална употреба козметика

Елементи за проверка

Подхранване на косата

Боди Билдинг

боядисване на коса

къдрене косата

против слънчево изгаряне

ароматизиране

петънце отстраняване

премахване на косата

Микроорганизъм

Олово, живак, арсен

Chlormethine Кантаридин
Окисляване за боядисване на коса
Thioglycolic киселинаХормонMethanal
Фенол, хидрохинон
Слънцезащитен крем агент
pH


Острото дразнене на очите


Острото дразнение на кожата
Повторно дразнене на кожата
Кожна сенсибилизация тест

Тест за фототоксичност на кожата


Salmonella Typhimurium/назад мутационен анализ


В теста за хромозомни аберации ин витро клетки на бозайници


Изпитвания на козметични продукти върху човешкото тяло

Randis Chemwise е успешен агент, който е специализиран в предлагането на професионални консултантска услуга на внесените козметика регистрация. Ние сме оборудвани с група от квалифицирани внесените козметика регистрация консултант и професионален мениджърски екип на вашите услуги. Трябва да може да се нуждаят нашите услуги, обадете ни се сега!

Запитване