Нов висок бариера опаковъчен материал

Високо бариера опаковъчен материал за хранителни опаковки тенденции, развитие на 4: аморфен найлон бариера за найлон 6 пъти; SaranHB, бариерата на Saran филм 10 пъти; акрилатен дърво оцет метализирано покритие.

Нов тип, висока бариера пластмаси са били широко използвани в страната, която може да не само подобряване на защитата на храни, опаковъчни материали и намаляване на количеството на пластмаса и дори да бъдат използвани повторно. За преработени храни, които изискват висока бариера защита и пакетиране във вакуум пакетиране и т.н. обикновено да са задължени да използвате композитни опаковки. Трябва да има повече от един слой в многослойна пластмаса с висока бариера материали. Висока бариера сега използваните материали с алуминиево фолио, найлон, полиестер, и др. С подобряване на изисквания за опазване на храните по-добра бариера EVOH (етилен винил алкохол съполимер), поливинил алкохол, също започва да се използва. EVOH е една верига като структура на кристални полимери, набор добра обработка на полимери от етилен и винил алкохол полимер висока газ бариерен в един, е нов тип бариера материали, газ бариерни свойства, отколкото па (полиамид) 100 пъти пъти, 10000 пъти пъти по-висока от PE, PP, по-високи от често използвани висока бариера Пластмасово: 10 пъти повече от двойно. В областта на опаковки за храни пластмасови контейнери, изработени от EVOH може да замени стъкло и метални контейнери, особено когато бира бутилка експлозии ранени хора се превърна в глобален проблем.

Текущото развитие в развитите страни и малките ХИМИКАЛ (КАЙ киселина, полиетилен гликол оцет) ще донесе огромни промени в опаковки за храни. Химичната структура и ПЕРОТО на РЕТ (полиетилен гликол терефталат оцет) е подобна, но твърдост подобрени кислород бариера, водоустойчивост отколкото галеник увеличава няколко пъти и UV абсорбиращ, добра устойчивост на хидролиза, ниска адсорбция на газове, съдържащи се остатъците от храната не миришат, които могат да бъдат използвани повторно.

Неорганични висока бариера ще стане новата любима микровълнова храна опаковъчни материали. В последните години изследвания на SiOx покритие материал в любимец, БКП, PP и други материали, покрити с тънък слой от силициев оксид не само има по-добра бариера свойства и отлична атмосферна среда адаптивност, му бариера е едва ли засегнати от температурата на околната среда и последиците от климатичните промени. SiOx покрити с високи бариерни свойства и микровълнова проницаемост, висока прозрачност, може да се използва за висока температура за готвене, микровълнова печка и други гъвкави опаковки, също могат да бъдат направени в напитки и пакетиране на хранителни масла.