Материали за контакт с храни в чужд фокус върху продуктите

Материалите за контакт с храни са една от важните експортни стоки в Китай, но свързаните с тях продукти, дължащи се на проблеми с качеството, често от ЕС, Япония, Южна Корея и други страни, съобщиха, че възвръщаемостта е " време, страните наскоро за материали, които влизат в контакт с храни публикувана технология Търговските бариери се увеличават всяка година, като тези мерки ще дадат на износа на Китай дългосрочно въздействие.

През 2008-2009 г. ЕС RASFF за материалите за контакт с храни в Китай, с обща сума от повече от 220, от януари до октомври миналата година, съответната нотификация достигна 94. Япония и Южна Корея за усилията Същият период достига съответно 66 и 24. Когато нотификацията на ЕС е била разширена от общото търсене и други показатели за разширяване на употребата на неодобрени вещества и др .; предаване на уведомление за продукта главно за неизправност на пластмасовия материал или използването на несъществени оцветители; Южна Корея е фокусирана върху неръждаема стомана и други метални кухненски съдове, но надзорът на пластмасови продукти също постепенно се засилва.

От 2008 г. насам СТО е издала известия за TPT и SPS, свързани с материалите, влизащи в контакт с храни, повече от 30 пъти. В допълнение към Европа и Съединените щати, Япония, Южна Корея и други развити страни продължават да преразглеждат и допълват първоначалните регулаторни стандарти, развиващите се страни постепенно се превръщат в основен източник на уведомление. От 2008 г. Южна Америка, Близкия Изток и страните от Югоизточна Азия са издали повече от 20 пъти съответното уведомление, което показва тенденция на глобализация. В същото време Турция, Колумбия, Казахстан и други страни започнаха да изискват разрешение за контакт с материали за контакт с храни, за да се осигури официалният износ, издаден от здравния сертификат, също показва, че безопасността и здравето на тези продукти все повече внимание, , Въвеждането на тези технически бариери пред търговията ще доведе до подобряване на разходите за контрол на качеството на продуктите и продължаване на подобряването на разходите за изпитване на продукти, което ще окаже значително влияние върху експортните предприятия в Китай.

Според статистиката, от януари до октомври миналата година, инспекцията на района на Ningbo и износа на карантинни продукти за контакт с хранителни продукти достигнаха 15 000 партиди, стойност от 220 милиона щатски долара, увеличение от 25% и 55%. Предвид това, предложените производствени предприятия: Трябва да се разработят стриктни процедури за преглед на продуктите за укрепване на управлението на доставките на пластмаси, неръждаема стомана и други суровини и управление на продуктите, пластификатори, бисфенол А, оцветители и други чувствителни вещества. бдителни за защита на качеството и безопасността на продуктите; Проследяване на подновяването на чужди закони и подзаконови нормативни актове, по-специално за засилване на събирането на страни с възникващи пазари, изисквания за регулиране на материалите, свързани с консумацията на храни, и контактуване с техническия отдел за инспекция и карантина в съответствие с новите външни изисквания за изпитване на продукта, поради неспазване на новите изисквания на нотификацията и други обстоятелства; Трето, предприятията трябва да укрепят управлението на проследяемостта на продуктите, навременното навлизане на качеството и безопасността на продуктите, за да изпълнят отговорността за избягване на проблема, увеличи сериозното отрицателно въздействие.