Декларация за внос на козметика и процедура за подаване на три козметични процедури

Всички външни продажби за продажба на козметика трябва да бъдат предварително одобрени от китайското административно отделение (отдел за одобрение: Държавна агенция по храните и лекарствата, наричано CFDA). Без одобрение не може да бъде нормална декларация, нито в китайския пазар на континента.

Авторът на компанията за Козметика Регистрация отдел, повече от 10 години е поела ангажимент за внос на козметика здравно разрешително разрешение (архивни документи) агент декларация работа, е добре позната промишленост добре позната агенция марка, получи голям брой на внесената козметика всеки ден, за да обяви регистрацията, Значителна част от клиента не знам откъде да започна, след като повторните консултации все още са объркани. Препоръчително е да прочетете Тиен Jian Huacheng написал "внос козметика регистрация декларация пълна ръководство ръководство" серия, винаги се оплаква, че статията е твърде дълъг, за да чете надолу, без търпение. Ето защо, на сайта специален Tianjian Huacheng Козметика Регистрация отдел да се напише тази статия, и се стремят да използват най-прост текст, се опитват да внасят козметични процедури, за да стане ясно, че този опит да се даде на повечето предприятия да донесат практическа помощ.

Стъпка 1: Определете условията на продукта и процедурите за внос, бюджетните цикли и разходите

(1) ясна ситуация с продукта

Като вносител на козметични продукти, особено в Китай, дилъри, след като вносът на марка козметика трябва първо да изчисти реалната ситуация на продукта, но и продуктът може да бъде одобрен предпоставки като:

Продуктът вече се намира в държавата на продажба? Съхраняват ли суровините на продукта в съответствие с регулациите на китайския континент? Продуктът е одобрен за включване в Китай? Има продукти от неспециални или специални категории продукти?

[Декларация за внос на козметика на двете основни предпоставки: 1. Продуктите в чуждестранни продажби, могат да издават сертификат за продажба; 2. Домашни корпоративни дружества като звено в Китай и достъп до чуждестранни производители с разрешение. Да се

(2) да разберат процедурите за внос, цикъла и разходите

Разбирам продукта едновременно, трябва да знаете също, че вносът на чуждестранна козметика в продажбите на континенталната част на Китай, основната необходимост да се направят две стъпки: Първата стъпка е Китайската държавна агенция по храните и лекарствата (CFDA) да кандидатства за административни лицензионни документи / подаване, което се внася Предпоставка; достъп до документа / сертификата, втората стъпка към нормалното деклариране на проверката.

Нека да поговорим за бюджета за време и разходи за първата стъпка.

Цикълът на кандидатстване е един от най-загрижените за проблема, според опита на компанията Tianjian Huacheng, вносът на неспециална козметика обикновено може да бъде завършен в рамките на 3 до 6 месеца, за да се обяви, да се получи сертификат за регистрация. Внос на специална козметика, според различните функции, целият отчетен цикъл е около 6 до 12 месеца или така.

Втората стъпка: Регистрацията за козметика подписа договор за упълномощаване за определяне на наличието на чуждестранна информация

След предишното проучване на разбирането, той влезе в основната работа на сцената.

Като дилър и чуждестранните производители трябва да подпишат договор за договор за продукт, срокът за одобрение на CFDA е валиден за 4 години, така че агентът сключва най-добрия период за повече от 4 години.

В същото време, когато договорът трябва да бъде подписан, трябва да се разбере дали чуждестранната страна може да предостави продуктова техническа литература (като пълна формула, процес, стандарти за качество и т.н.) и подкрепящи документи (като сертификати за продажба и т.н. ), защото не изключвам някои чуждестранни предприятия за защита на интелектуалната собственост не искат Осигуряване на индивидуална техническа основна информация.

Освен това продуктите на европейските страни трябва също да определят дали чуждестранното споразумение за експерименти с животни, тъй като европейските държави не се застъпват за експерименти с животни, а в процеса на одобряване на CFDA за козметика експериментът с животни е необходим за осъществяването на проекта.

Нуждаете се да получите информацията за продукта и неговите изисквания, моля вижте статията на China Registration Application Network: "въведете процедури за регистрация на козметични продукти за пълни инструкции" или информация, свързана с официалния сайт на CFDA. Предоставено от офиса на Tianjian Huacheng, можете да предоставите информация и да получите съответната помощна извадка.

Третата стъпка: да се определи заявлението, самоподаването или комисионната агент

Тъй като текущото прилагане на внесените Козметика регистрация все по-професионални, все по-трудно, така че молбата може да има само две възможности: или с професионален регистрационен персонал или отдели, или възложено като Tianjian Huacheng компания като професионални механизми агенти. За фирми, които все още не са официално оперирани, очевидно не е реалистично да има отделен отдел или персонал, така че изборът на подходяща и надеждна агенция е ключов въпрос. Това може да се отнася до Тиен Jianhua в статия функция "ви научи как да избере козметика декларация агенция."