Опасни химически регистрация

Опасни химически регистрация
Информация за продукта

Китай опасни химически регистрация

Опасни химически регистрация (или опасни химични регистрация) е е изпълнена за повече от 10 години.

Първи Регламент за регистрация е издаден през септември 2000 г., изискващи Китай производители на опасни химически продукти, за да направите регистрация.
Първият Регламент бе преработен 2 години по-късно, по-нататъшно изисквате потребителите на опасни химически продукти и хипер токсични химикали, както и други единици с отговарящи на критерии на критични рискови източници #39; GB18218-2009 #39; за да направите регистрацията.

През юли 2012 г. Китай членка администрация работното място безопасност ТРИОНИ издал заповед No. 53 да издаде нов регламент относно опасните химически регистрация. Точки на този нов регламент са като по-долу,
1. Китай производители и вносители на опасни химични вещества трябва да се регистрирате опасни химични вещества, включени в lt; опасни химични Categorygt;. Категорията е приет през февруари 2015 г. замяна на 2002 версия.
2. новосъздадена опасни химически производители следва да направи регистрацията преди окончателното приемане на строителни машини.
3. вносителите трябва да направи регистрацията преди първия внос.
4. Ако даден производител произвежда и внася същото опасни химически, производителят трябва да направи регистрацията като производител и предоставят информация на внесените опасни химични.
5. Ако химически продукт (смес или препарат) не е обхванат от lt; опасни химични Categorygt; но съставките на продукта са покрити и общото съотношение на тези съставки, обхванати са над 70 w/w%, химически продукт също трябва да бъдат регистрирани.
6. Ако опасните свойства на химически продукт е неясно, опасността и класификация на продукта трябва да се направи от акредитирани единици. Ако идентификацията и класификацията резултат отговаря на критериите на опасните химични както е уточнено в lt; опасни химични Categorygt; регистрацията за този продукт трябва да се предвидят.

Процедура за регистрация:
1). китайски производителя/вносителя (наричан по-долу #39; Регистранта #39;) подават заявление чрез система за регистрация.
2). на местния регистрационен офис генерира сметка за Регистранта в системата.
3). Регистрантът попълва информация (главно информация от СДС, като добре китайски GHS СДС и безопасност етикет) в системата за регистрация.
4). местната служба за регистрация разглежда представените материали. Ако материалите са добри, тогава местната служба за регистрация подаване материали за национална регистрация офис NRCC за окончателен преглед.
5). когато материалите също мине прегледа NRCC, тогава хартия регистрация материалите са предоставени на местната служба за регистрация от Регистранта.
6). удостоверение за регистрация на Регистранта.

Регистрация материали:
(1). регистрационна форма.
(2). бизнес лиценз копие от производител или вносител.
(3). СДС и безопасност на етикета на опасни химически продукти, които трябва да отговарят Китай национални стандарти.
(4). 24 Хр спешни телефонен номер, който трябва да отговарят на изискванията.
(5). опасни химични #39; s качество спецификация (или стандартен код на съответните стандарти, Китай).

24 Хр спешни телефон номер изискване
*. Работят с пълно работно време служители, на 24-часов дежурен. Персоналът трябва да е запознат с опасност свойствата на техните опасни химикали и съответните спешни мерки (спешни мерки за пожари/експлозии/изтичане/toxication /suffocation/burn по време на производството/използване/съхранение/транспортиране), трябва да може да отговори точно.

*. Ако опасните химически производители трябва да повери 24 Хр спешни консултации регистрационни офиси, ако те не са в състояние да предоставят консултации по себе си.
*. Вносителите на опасни химически създават спешна консултация сами или чрез възлагане на офис регистрация и imprint 24 Хр спешни телефонния номер върху етикета за безопасност на внесените опасни химични вещества.

Изискване на СДС и безопасност етикет
a. някои физико химичните свойства са задължителни, освен ако те отговарят на условията за освобождаване: meting точка, точка на кипене, гъстота на парата, продукт плътност, експлозия граница.
b. формулировки и формат на СДС и на безопасност на етикета. СДС и етикета се GHS версия, опростен китайски, и среща Китай свързани стандарти например GB/T 16483 GB 15258, GB/T 17519.
Забележителни точки са, че СДС, генерирани от софтуер обикновено не могат да отговарят на изискванията. И, тъй като капацитет на персонала в различни локални регистрационни офиси, СДС, разгледан добре от една местна регистрация офис може да се провали в друга местна регистрация (например, същите опасни химически продукт се внася от различни вносители на Китай в различни провинции); и това е ясно, че износителите или производителите извън Китай не може да направи регистрацията.

Регистрация сертификатът е валиден за 3 години. Преди изтичане на срока Сертификатът трябва да бъде удължен, ако химически бизнес ще продължи. Същите материали следва да се предвиди особено ревизия на СДС е необходима, тъй като Китай изисква, че СДС се преразглежда на всеки 3 години.

Ако имате нужда от помощ за опасните химически регистрация, можете да свържете с нас.

Randis Chemwise е успешен агент, който е специализиран в предлагането на професионални консултантски услуги на опасни химически регистрация. Ние сме оборудвани с група от квалифицирани опасни химични регистрация консултант и професионален мениджърски екип на вашите услуги. Трябва да може да се нуждаят нашите услуги, обадете ни се сега!

Запитване