Токсичен химикал

Токсичен химикал
Информация за продукта

Токсични химически импортиране и експортиране

Импортиране и експортиране контрол на токсични химикали в Китай започва от година 1994 г., която се основава на #39; Лондонски правила за обмен на информация относно химикалите в международната търговия #39; и предварително обосновано съгласие снимка.

Китай Регламент #39; Наредба за управление на околната среда за първия внос на химикали и за първия внос и износ на токсични химикали #39; (Китай СИП поръчка [1994] No. 140) правила за вноса и износа на токсични химикали, изброени в #39; Каталог на Китай строго контролирани токсични химикали за импортиране и експортиране #39; (каталог) получава #39; Удостоверение за регистрация за управление на околната среда за токсични химически импортиране/експортиране #39; (Сертификат) и да получите #39; Управление на околната среда издаване разрешително за токсични химически импортиране/експортиране #39; (Освобождаване разрешение).

Каталогът се преразглежда от време на време. Определителен член късен един е версия 2014 (издаден през декември 2013 г. като Евродепутат заповед [2013] № 85), включително химикали, 162 например неорганични или органични съединения на живака, РСТ, PCB, PBB, фенол нонилфенол, нонилфенол етоксилатът и др...

Китай СИП (сега се нарича #39; Министерство на околната среда защита на Китай #39; Китай Евродепутат) създава комитет за оценка да отговаря за оценката на заявлението материали.

Компании извън Китай, че износът на токсични химикали в Китай се прилагат за сертификата. След одобрение сертификатът ще бъде издаден на износителя. Тогава съответните Китай вносителят подава заявление за разрешение за освобождаване. Тази версия позволява ще даде възможност на вносителя да направи митническа декларация в Китай митниците.

Сертификатът е валиден за 2 години. Издаване разрешително е валидно за 6 месеца. Всеки превоз до Китай нужда от едно разрешение за освобождаване.

През 2009 г. Китай СИП издадени #39; Известие за укрепване на околната среда управление регистрация на токсични химикали внос и износ #39; управляващите, че Китай потребители и производители на токсични химикали съставя #39; Опазване на околната среда доклад #39; за приложни токсичен химикал и да получите одобрено, само тогава сертификата и/или разрешение за освобождаване може да се приложи. Това е предизвикателство за прилагането, и тя е ключов нова точка за токсични химически управление в Китай.
Друга техническо изискване за приложение е да осигури безопасност дата лист (SDS) за приложението. СДС са точни и списък с изисквания за управление на токсичните химични в страната на износителя.
Той също така правила, че токсични химически компании във веригата на доставки на разрешение за освобождаване и на сертификата се правят годишно отчитане преди всеки януари край.
Другите части на приложението е един вид формалност работа, не е толкова трудно.

Отнема обикновено 3 месеца, за да получите сертификат. Освобождаване позволява обикновено отнема 2 месеца. За внесените токсични химикали разрешават освобождаването може да се прилага само след сертификатът е получен---това означава около 6 месеца са необходими, за да можете да импортирате токсичен химикал в Китай, включително времето за екологична защита доклад, за заявлението за сертификат и за освобождаване позволява приложението.

И 10,000 USD или еквивалентен китайски юан се изплаща на ЕП за прилагането на сертификата.

В момента Регламентът се преразглежда. След това се очаква на 10000 USD такса ще бъдат освободени, и броя на токсични химикали в каталога ще бъде намалена.

Следва всяка помощ е необходима за приложението, Randis могат да се свържат.

Допълнение: Сертификат за пример.

Randis Chemwise е успешен агент, който е специализиран в предлагането на професионални консултантски услуги на токсични химически. Ние сме оборудвани с група от квалифицирани токсични химически консултант и професионален мениджърски екип на вашите услуги. Трябва да може да се нуждаят нашите услуги, обадете ни се сега!

Запитване